Vraag jij je ook wel eens af waar je echt goed in bent? Grappig genoeg weten de meeste mensen helemaal niet waar ze in uitblinken. Of ze weten het ergens wel, maar zetten het niet bewust in. Stel je voor: je doet werk waarbij de tijd voorbij vliegt, omdat je het met plezier en zonder moeite doet… Dat is werk waarbij je je talenten gebruikt! Klinkt goed, maar geen idee hoe je zulk werk kunt vinden?

Wat is talent?
Het vermogen om iets op eigen kracht te doen en er tegelijkertijd plezier aan te beleven, dat is zoals ik het zie. Het kost je geen energie, het gaat je makkelijk af en je wordt er blij van.

De aard van het beestje
Talent is soms zo vanzelfsprekend. Je hoeft er immers niet hard voor te werken. Toch heeft iedereen unieke eigenschappen en vaardigheden. Bedenk eens wat je graag deed als kind, wat je altijd doet op een vrije dag, van welke werkzaamheden je energie krijgt en waar jij ongelofelijk goed in bent. Zo kom je langzaam maar zeker te weten welke talenten er schuilgaan achter al deze ogenschijnlijk normale activiteiten en herinneringen.

Hoe herken je jouw talent?
Waarom doe je wat je doet? Een manier om jouw talent zichtbaar te maken is Insights Discovery. Deze methode neemt je mee naar binnen om te ontdekken waar jouw grote kracht ligt, waar de kracht van anderen ligt, en zo te zien waar de kracht van je organisatie ligt.

Insights Discovery maakt gebruik van een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in gedrag en communicatie zowel van zichzelf als van anderen. Dit vormt een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Wat is jouw kleur?
De vier kleuren zijn ‘helder blauw’, ‘vurig rood’, ‘stralend geel’ en ‘zacht groen’. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich, maar heeft een eigen unieke combinatie hoe deze vier zich tot elkaar verhouden – jouw unieke persoonlijkheid; je meest natuurlijke ‘zelf’.

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

Benieuwd geworden naar jouw kleur en wat die zegt over hoe jij bent op je werk? Of zou je graag de kleuren van je team inzichtelijk maken om je teamprestaties naar een hoger plan te tillen? Neem contact met me op en we kijken samen wat er mogelijk is.

Meer weten over Insights Discovery? Bekijk dan het volgende filmpje.